BIZTONSÁGI TANÁCSOK & HASZNOS TIPPEK

A DESIGN SOHA NEM LEHET FONTOSABB A BIZTONSÁGNÁL!

Éppen ezért: A környezetet minél kevésbé terhelő, egészségre ártalmatlan, természetes anyagok használata mellett kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra is. A lámpa elkészítéséhez felhasznált alkatrészek mindegyike kiskereskedelmi forgalomban kapható szabvány termék (pl. kettős szigetelésű textilkábel, dekorációs izzó, E14-es foglalat, zsinórkapcsoló, dugvilla stb.), melyeket hivatalos hazai forgalmazóktól szerzünk be, így azok maximálisan megfelelnek mind a szigorú hazai előírásoknak, mind az uniós követelményeknek.  

A termék biztonságos használatához kérjük vedd figyelembe az alábbi információkat és biztonsági tanácsokat:

 • Az E14-es foglalatban elhelyezett „lángnyelv“ formájú gyertya izzó kifejezetten dekorációs izzó, “szélfújta” formájú üvegbúrában – az izzó dekorációs funkciót tölt be (háztartási világítás céljából nem alkalmazható!), az izzó névleges teljesítménye: 3W, az izzó élettartama: 1000 óra. A fényforrás működés közben hőt bocsájt ki, így gyúlékony anyag közelében nem használható, illetve csere előtt várd meg, amíg lehűl, egyébként égési sérülést okozhat! 
 • A lámpatestben E14-es műanyag foglalat található (230 V), rögzítő gyűrűvel. A dugvillás csatlakozóval ellátott elektromos termék 230V-os elektromos hálózati aljzatról üzemeltethető! Tilos a hálózati vezetéket toldani, vagy nem szabványos módon meghosszabbítani!
 • Lámpáinkhoz kivétel nélkül bevizsgált, a magyar szabványnak és biztonsági előírásoknak mindenben megfelelő foglalatokat használunk. Lámpáink elkészítésénél E14-es foglalatokat használunk – amennyiben cserélni szeretnéd az izzót nagyobb fényerejű izzóra, úgy maximum 5 Wattos LED izzót használj. 
 • Az E14-es foglalat IP védelmi szintje IP 20. Kizárólag beltéri használatra! Párás, nedves környezetben továbbá kültéren nem használható! IP 44-es védettség alatt az elektromos termékek nedves, vizes környezetben áramütést okozhatnak!
 • Az általunk felhasznált  textilkábeleket a magyar Tilka Manufaktúra gyártja. A kábel 2 eres, kettős szigetelésű, 0,75 mm átmérőjű, H03VV-F, sodrott réz kábel. A kábelek jelentős részének szövet borítása poliészter tartalmú, tehát a por és kisebb szennyeződések nedves mosószeres ronggyal letörölhetőek (szigorúan csak áramtalanított készüléken!). Természetesen ez nem vonatkozik a zsíros, olajos foltokra. 
 • Amennyiben egy kábel vagy más elektromos alkatrész (foglalat, villásdugó, elosztó stb.) megsérül, ne használd tovább, hanem azonnal áramtalanítsd és cseréld ki! Minden szerelési munka előtt ellenőrizd (pl. fázisceruzával), hogy áramtalanítva van-e az adott készülék vagy szakasz! 
 • Konnektor, kapcsoló vagy foglalat szerelésénél feltétlenül kapcsold le a hozzárendelt biztosítékot, azaz kismegszakítót!
 • Amikor a csatlakozóból kihúzod a kábelt, kérjük, a dugót fogd meg, és ne a vezetéket rántsd ki!
 • Soha ne nyúlj vizes kézzel a kábel dugójához, a konnektorhoz, a vezetékhez, a kapcsolóhoz vagy az elektromos eszközhöz! Soha ne érints meg feszültség alatt lévő vizes/nedves elektronikai eszközt!
 • Csak olyan villanyszerelési munkát kezdj el, amit szakszerűen, szabálytalanság nélkül, az előírásoknak megfelelően el tudsz végezni! Amennyiben nem értesz az elektromos szereléshez, minden esetben kérd szakember segítségét!
 • A készüléket óvni kell az erős szennyeződésektől, durva külső behatásoktól, továbbá szigorúan tilos ütögetni, fúrni vagy bármilyen módon átalakítani! Szigorúan tilos bármilyen megbontott, vagy hibás elektromos csatlakozóval rendelkező elektronikai terméket használni/üzembe helyezni!
 • A gyermekek védelme érdekében az elektronikai eszközöket gyermekektől elzárt helyen tárold!
 • Soha ne nézz közvetlenül a fényforrásokba!
 • A jelen útmutató figyelmen kívül hagyása a tűz, áramütés, égés, testi sérülés és egyéb anyagi és nem anyagi kár veszélyével járhat. Nem vállalunk felelősséget a jelen útmutató figyelmen kívül hagyásának az eredményeiért.
Close Menu
×
×

Cart